Kod nas ćete o jelu rijetko morati odlučiti sami

Prije svake odluke, sam chef ili njegovo osoblje će vas pažljivo informirati i sugerirati najbolji odabir za vas; uzimajući u obzir vaš ukus, afinitete i naravno, vaše napomene i sugestije. Kada se prepustite i odluku o hrani ostavite na izbor chefu, očekuje vas neponovljiva avantura okusa, mirisa i boja u nekoliko slijedova u kojoj možete uživati satima.

 
 

Dobrodošli u slow food restoran Zlatna školjka

Pod palicom prvog hrvatskog kulinarskog suca i World Masterchefa, u našoj se kuhinji kreiraju jela s predznakom tradicije, prezentirana na moderan, artistički način. Pridružite nam se, te u intimnoj atmosferi našeg restorana, doživite Hvar kroz okuse tradicije.

 

Dok gostujete kod nas i odmarate se u Hvaru

Pokušati ćemo vam dočarati atmosferu jednog ne-tako-davnog vremena; kada je večernji obrok bio prilika za uživanje u jelu, odmoru, priči, druženju - kao savršeni završetak savršenog dana.

 

"Slow food"

Način izbora namirnica, pripremanje receptura i uživanja -ne samo u jelu, nego i u procesu stvaranja hrane i atmosferi blagovanja, na način koji već generacijama poznajemo.

 

U Zlatnoj Školjci

Trudimo se svakodnevno pripremati samo najkvalitetnije namirnice i plodove prirode - uzgojene i donešene rukama hvarskih težaka i ribara. Nadamo se da na taj način pomažemo lokalnu ekonomiju i tradicionalnu proizvodnju hrane, a našim gostima ujedno nudimo i najbolji izbor zdravih delicija.

 
 

Istanbul Gastronomy Festival 2014.

istanbul gastronomy

Od 12. do 15. veljače 2014., TÜYAP Expo centar u Istanbulu, po 12. put je bio poprište Istanbul Gastronomy Festivala, međunarodnog natjecanja profesionalnih kuhara. Organizator ovog prestižnog natjecanja, TAF (All cooks Federation – Turkey) i ove je godine okupio preko 2500 najboljih kuhara iz cijelog svijeta; Amerike, Europe, Azije i Afrike na kojem su sudjelovale…

Read more

27.08.2014.

8. međunarodno natjecanje profesionalnih kuhara Južne Europe

natjecanje

Od 7. do 10. ožujka 2013, HELEXPO centar Thessaloniki, bio je domaćin 8. međunarodnog natjecanja profesionalnih kuhara južne Europe. U organizaciji Chef’s kluba Thessaloniki, a pod pokroviteljstvom WACS-a (World Association of Chefs Societies), na takmičenju se okupilo preko 500 kuhara iz 20-ak zemalja, te mnogi međunarodni WACS-ovi suci iz cijelog svijeta. Kuhari su se natjecali…

Read more

27.08.2014.

Istanbul Gastronomy Festival

nagrada

Od 5. do 10. veljače 2013., TÜYAP Expo centar u Istanbulu, po 11. put je bio poprište Istanbul Gastronomy Festivala, međunarodnog natjecanja profesionalnih kuhara. Organizator ovog prestižnog natjecanja, TAF (All cooks Federation – Turkey) i ove je godine okupio preko 2000 najboljih kuhara iz cijelog svijeta; Amerike, Europe, Azije i Afrike na kojem su sudjelovale…

Read more

27.08.2014.